Klubbens historie

Kvadraturen Vektløfterklubb ble stiftet i oktober 2018, og er for øyeblikket eneste aktive vektløfterklubb på Sørlandet. Vi har medlemmer fra blant annet Mandal, Kristiansand, Lillesand, Grimstad og Arendal. KVK ble startet med et ønske om å bygge opp en kultur og et miljø for en idrett som i mange år har vært fraværende i landsdelen. Vi ønsker å samle de som har en interesse for idretten, uavhengig av nivå eller tidligere erfaring. Vi har trenere som brenner for idretten og bruker mye av sin tid på å trene andre og følge opp både på og utenfor treningsarenaen.

Allerede i sine første år har klubben begynt å markere seg for vektløfter-Norge, og kan i løpet av 2019 og 2020 (fram til mars) vise til 1 gull, 2 sølv og 2 bronse fra NM, i tillegg til et gull i Nordisk mesterskap. Noen løftere fra klubben har også satt norske rekorder i senior og veteran.

Klubben har 7 godkjente dommere, 11 stk som har begynt eller fullført Trener 1, og en på Trener 2. Klubbens tre ukentlige fellestreninger er som regel fulle, og vi ser stadig nye fjes.

%d bloggere liker dette: